Tinas APQP4Wind uddannelse og erfaring

Tina gennemførte i 2017 en APQP4Wind uddannelse. Med hendes kendskab fra bilindustrien og TS 16949 var de mange elementer herfra, PPAP, FMEA, SPC, MSA m.v., allerede dengang kendt stof for hende. 

I 2018 og 2019 har hun implementeret APQP metoderne i en større metalforarbejdende virksomhed i Nordjylland. Denne virksomhed leverer både til OEMer inden for bil- og vindindustrien.

Hvad er APQP?

APQP4Wind-projektet er inspireret af det amerikanske kvalitetsstyringsværktøj ’Advanced Product Quality Planning’, som oprindeligt blev udviklet til den amerikanske bilindustri. APQP er et anerkendt og forebyggende standardiseringsværktøj med fokus på produktionsprocesser og kvalitetsstandarder. Det kan anvendes til systematisk at nedbringe produktionsrelaterede fejl i slutproduktet (vindmøllen), allerede inden komponenter, delsystemer og det færdige produkt forlader fabrikken.

Faserne i APQP

Læs mere om, hvordan vindmølleindustrien arbejder på at implementere disse principper her. Eller kontakt os på +45 24 46 03 98. Så hjælper vi gerne med at finde rundt i reglerne.

 

APQP4Wind_Tina Nordlund Juhl
Tina Nordlund Juhl har gennemført APQP4Wind kursus.